top of page

LaSúbita és el col·lectiu que desde 2017 formen l’ Emma Riba i la Laura Alcalà per a donar sortida als diferents projectes entorn la dansa que desenvolupen plegades. Han creat les peces curtes “Aurèlia, Amèlia i Carles” (2017) en col·laboració amb David Menéndez i amb coproducció de l’Escena Nacional Andorrana; “Fotogram@s”(2017) pel projecte comunitari “Complicitats” d’Álvaro de la Peña; “A la panxa del bou”(2018) una peça de dansa, teatre i humor de carrer que juga amb el temps teatral; i “POLS” (2019) una instal·lació viva contemplativa per a espais no convencionals que compta amb la participació en viu del músic (cello) Jordi Claret. L’any 2019 també creen “Olor de menta” arrel de ser sel·leccionades al projecte “Balla’m un llibre” de l’APDC, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Brossa, una peça curta a partir de poemes escènics de Joan Brossa per a biblioteques, escoles i altres espais recollits que s’acompanya d’un taller o activitat per a públics entorn les eines de creació i composició de l’obra. “Olor de menta” convida al públic d’endinsar-se en l’univers Brossià i, específicament, en la seva obra escènica. L’any 2021 preestrenen la seva primera peça de llarga durada, Silver Ballad, una producció que suposa un gran repte alhora que un somni complert que compta amb la participació de moltes dones inspiradores. Silver Ballad és la conquesta d’un oasi de pols lunar, un akelarre, una celebració infinita a on dos cossos n’invoquen infinits més. Com a subprojecte de Silver Ballad neix #practicasdeloinvisible com a contenidor de pràctiques físiques i reflexions sorgides durant el procés de creació, com a taller per a públics, com a espai de reunió entre treballadores de la dansa i també com a espai de trobada entre ballarines i motiu d’exhibició i trobada amb el públic en forma de composició instantània. 

Paral·lelament a la feina de creació, LaSúbita té una vessant pedagògica, imparteix tallers professionals i no professionals com el taller “Travesses”, tallers a Festivals, Escoles de dansa i projectes socio-pedagògics variats. 

LaSúbita compta amb el suport de La Generalitat de Catalunya, el projecte Aliansat 21-23 (SaT Teatre i Fabra i Coats), CC Barceloneta, CC El Sortidor, CC Can Clariana, EMDCelrà, LaGorga de Palamós, Espai Alella. Des de 2021 LaSúbita és companyia resident a LaTurbo. 

bottom of page